Прокуратурата се споразумя с група наркодилъри

Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура е сключила споразумение с тринадесет души, обвинени за участие в група за наркоразпространение. То е одобрено от съда, влязло е в сила и не може да се обжалва.

Така двама души влизат в затвора с присъди от по 2 години и 2 месеца. Други двама са наказани с година и шест месеца и година и десет месеца. Десет души са осъдени условно на различни срокове и са глобени. Трима са отказали да се признаят за виновни и делото срещу тях продължава по общия ред. Със споразумението в полза на държавата се отнемат 70 хил. лв., а на изнудван от осъдените са възстановени 13 хил. лв.

Групата бе разбита в края на 2019 г. Според разследващите те са се занимавали с наркоразпространение и изнудване. Продавали са амфетамин, метамфетамин и екстази. При задържането им бяха открити и незаконни боеприпаси. Макар че групата бе арестувана преди година до днес лидерът ѝ не е открит. Материалите срещу него са отделени в друго дело.

Това е поредното споразумение, сключено от спецпрокуратурата. Преди дни стана ясно, че по същия начин е приключил и процесът срещу групата телефонни измамници от град Левски, за която разследващите твърдяха, че е била ръководена от Димитър Серафимов-Келеша. Заедно със сина си Ангел той се е споразумя за 3 години затвор. Останалите получиха минимални присъди, включително и една условна. Наред с това обвиняемите са възстановили над 34 хил. лв., които са взели от петима измамени, съобщиха от прокуратурата.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?