Прокуратурата се захвана с проверка на детските площадки

Върховната административна прокуратура е разпоредила проверка на всички детски и спортни площадки в страната. Тя трябва да се извърши от местните власти, а резултатите да се докладват в кратък срок, става ясно от съобщението.

Поводът за прокурорската активност е инцидент с дете в асеновградския квартал Долни Воден. Преди две седмици то е било ударено от паднала футболна врата на местно игрище. Детото е било прието в болница и вече е в добро състояние.

За инцидента в Асеновград е започнало разследване, заяви пред Нова телевизия говорителят на пловдивската районна прокуратура Атанас Илиев.

"Извършен е бил оглед. Разпитани са свидетели, прилагани са писмени материали, да се установи фактологията по случая. Позитивното е, че утре детенцето ще бъде освободено от болницата, изписано без опасност за живота за домашно лечение. По самото досъдебно производство, към момента, няма произнасяне на прокурор по същество", каза той.

Не е ясно какви действия ще последват след мащабната проверка на детските площадки. Прокуратурата има навика да се самосезира по подобни медийни публикации. Обикновено от проверките не произтича нищо съществено.

Преди години бе направена проверка на всички пешеходни пътеки в страната и бяха установени куп нарушения. Бившият главен прокурор Сотир Цацаров дори настояваше, че местата за преминаване може да са само в бял цвят.

Споделяне

Още от България