Прокуратурата се захвана със сдружението "БОЕЦ" заради Канал3

От Канал3 настояваха да говорят с Георгиев, след като им бе отказано.

Председателят на гражданското сдружение от Видин "БОЕЦ" Георги Георгиев е бил обвинен в хулиганство и нанасяне на телесна повреда на служители на Канал3, съобщиха от прокуратурата. Според разследващите Георгиев е ударил репортера Пламен Петров и шофьора Тихомир Георгиев

Случката е от началото на юни. Тогава екип на телевизията се опитва да говори с Георгиев. Той отказва да застане пред камерата с обяснението, че няма доверие на медията. Въпреки това малко по-късно екипът го чака пред работното му място и с въпроси как се финансира сдружението и откъде имат пари, за да организират събития. Георгиев е с жена си, която е тежко болна. На кадрите се вижда, че тя влиза в досег с оператора. В същото време репортерът е ритнат в слабините, а след това и ударен в лицето, твърдят от прокуратурата. Секунди по-късно Георгиев удря и шофьора, защото смята, че той блъска жена му.

Интересът близката до Делян Пеевски телевизия Канал3 не е случаен. "БОЕЦ" неколкократно са подавали сигнали срещу него – последният бе преди евроизборите с искане да се установи дали той е живял в България достатъчно дълго, за да може да се кандидатира.

Самият Георгиев свърза обвиненията с издигнатата от сдружението "гражданска кандидатура" за главен прокурор на следователя Бойко Атанасов.

"Наложиха ми и мярка за неотклонение. В рамките на днешният ден ми връчиха 4 различни призовки", написа Георгиев в сайта на сдружението. Той твърди, че обвиненията идват точно преди да пътува със съпругата си, чийто донор е, в чужбина за трансплантация на бъбрек.

Споделяне

Още от България