Прокуратурата ще обвини блогъра Асен Генов в хулиганство

Асен Генов

Прокуратурата ще повдигне обвинение в хулиганство срещу блогъра Асен Генов, заради това, че пред ноември миналата година с няколко души участва в акция по боядисване в розово на скулптурите пред централата на БСП на ул. "Позитано 20" и написаха "БКП- Позор- Кой". По-късно те бяха задържани и Генов и момиче прекараха близо 20 часа в ареста.

Това стана ясно във вторник часове след като Генов и още 13 души внесоха в прокуратурата сигнал на "Протестна мрежа" срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, шефа на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев и лидера на партия "България без цензура" и бивш журналист Николай Бареков.

Генов коментира пред Дневник.бг, че според него става въпрос за "натиск и репресия върху политически опоненти чрез използването на съдебната власт".

"Това беше ясен политически акт на несъгласие, че в България е подменена историята и още има символи на тоталитарния режим, символи на подмяната. Според текста на състава за хулиганство то трябва да е извършено при явно неуважение към обществото. За мен неуважение към обществото е тези символи да продължават да съществуват", посочи Генов.

От прокуратурата засега няма коментар.

Споделяне

Още по темата

Още от България