Прокуратурата ще разследва и за корупция около шефа на КАТ-Казанлък

Аутопсията потвърждава, че Николов се е самоубил

Прокуратурата ще разследва и за корупция около шефа на КАТ-Казанлък

Лекари от съдебна медицина потвърдиха версията на разследващите, че причина за смъртта на началника на Пътната полиция в Казанлък Тодор Николов е огнестрелна рана в дясното слепоочие. В петък Николов беше открит просрелян в личния си автомобил край село Бузовград. От прокуратурата обявиха, че Николов се е самоубил.

По-късно обаче стана ясно, че в канала на язовир "Копринка", край който беше намерена колата на Николов, са открити пачки пари и револвер в кожен калъф. В събота стана ясно, че е намерено и тефтерче, което също е било във водата. По банкнотите не са открити отпечатъци. Така се появи и версия за подтикване към самоубийство.

Заради откритите в района на произшествието пари от прокуратурата ще разследват и евентуални корупционни схеми, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова, цитирана от БНР.

"Намирането на пари около самоубил се човек е някаква индикация за корупционни практики. Ние сме длъжни да направим разследването и ще го направим. В районната прокуратура на този етап не са постъпвали някакви конкретни сигнали срещу този човек", обясни тя.

От съдебна медицина отказаха да съобщят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което евентуално би могло да бъде причина за фаталното му решение. Основната версия, по която продължават да разследват смъртта му остава самоубийство.

В събота се извършва втори оглед на мястото, където беше намерено тялото на Николов.

Купето на автомобила, в което бе намерен той, е било заключено, а вътре, освен оръжието, с което е произведен изстрелът, е открит и един от трите телефона, които той е имал, съобщиха в събота от прокуратурата.

По време на инцидента началникът на Пътна полиция е бил облечен с униформа.

На 30-40 метра от тялото е намерен и силно прогизнал от водата свитък, наподобяващ тефтер, съобщи наблюдаващият прокурор Димитрова. Той тепърва ще се анализира.

"Намерени са три пачки банкноти с различен номинал, револверът в кожен калъф, намери се и оприличено в този момент на тефтерче, което представлява картонен свитък. Тепърва то ще бъде анализирано дали има отношение към разследването, дали има информация, която се отнася към разследването", каза тя.

Споделяне

Още по темата

Още от България