Прокуратурата: Синът на шефа на Националното следствие няма незаконно имущество

Остава загадка как младежът е заработил 540 000 лв. за покупката на луксозен дом в Бояна

Прокуратурата: Синът на шефа на Националното следствие няма незаконно имущество

21-годишният син на заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена служба (НСлС) няма незаконни доходи и имоти. Това е установила проверката, направена от данъчните, съобщи прокуратурата.

Според публикация на сайта за разследваща журналистика "Биволъ", младежът, който учи право в Лондон, през тази и миналата година е купил апартамент, ателие и гараж в луксозния комплекс "Еделвайс" в Бояна за общо 540 000 лева.

Това стана повод в началото на април прокуратурата да възложи на КПКОНПИ да провери сина на директора на НСлС, както и самия шеф на НСлС и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов с какви средства е купено жилището. Проверката започна в разгара на скандала "Апартаментгейт".

Освен това Борислав Сарафов трябваше да бъде проверен и за това, че не е обявил притежаването на сумите за купуването на имотите в декларациите си пред Инспектората към ВСС.

НАП-София също трябваше да направи данъчна проверка на сина на Борислав Сарафов за доходите му и имущественото му състояние в периода 2015 - 2018 г.

В четвъртък прокуратурата разпространи следното съобщение:

"На 31 юли 2019 г. ТД на НАП – София изпрати на ВКП резултатите от приключилите данъчни ревизии. Според НАП не са открити несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на физическото лице – син на Б. Сарафов. Ревизията обхваща периода 01.01.2015 – 31.12.2018 г.

До момента във ВКП не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти".

Още при започването на проверката Борислав Сарафов заяви:

"Съдействието ми ще се изрази в своевременно представяне на цялата изисквана документация. Категорично декларирам, че всичките ми действия са в рамките на закона и не противоречат на морала. Доходите и имуществото - моите и на членове на моето семейство, са декларирани по надлежния ред."

За публиката остава загадка как 21-годишният син на Борислав Сарафов законно е заработил 540 000 лв.

До момента заместник-главният прокурор и шеф на НСлС публично не е коментирал как синът му е изкарал тези средства.

Споделяне

Още от България