Прокуратурата смята, че е открила част от подкупите за шефа на КАТ-Благоевград

Румяна Арнаудова, снимка БГНЕС

“В касата на шефа на КАТ – Благоевград (Данаил Стоицов) беше открита сума от 5300 лв. и имаме основания да считаме че това са част от подкупите, които е получавал. Открити бяха и огнестрелно оръжие и боеприпаси, които са незаконно държани от него”, каза в сряда говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ.

“Не сме действали само по публикации в медиите, сигналът (срещу Стоицов)беше на Дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР. При тях е постъпила информация за корупционна схема в КАТ – Благоевград, която е била потвърдена в рамките на няколко месецa, вкл. чрез използване на специални разузнавателни средства“, допълни Арнаудова.

Според нея намерените досега доказателства “ категорично потвърждават съществуването на корупционна схема – класическо искане и получаване на подкупи“. Подкупите са искани за бърза регистрация на автомобили и за получаване на специална номера. При акцията бяха арестувани четирима души.

“Имаме и други линии на разследване, установено е престъпление по служба , което се е изразило в даване на разрешение за конвоиране на извънгабаритен автомобил във време, в което е било забранено придвижването на такива автомобили и без да се заплатят необходимите такси“, допълни прокурорът.

Иван Хамбарджийски е един от хората, които са подали сигнала срещу шефа на КАТ. Той също говори за корупция, свързана с търговията с номера.

“Имам информация от хора от България и Македония, които разказват как са си плащали за номера; за комплект документи и обслужване – 300 лв. за регистрация на кола – 50 лв., 100 лв. за номер – извън таксите, плащани на гише”, разказва той.

Според Хамбарджийски арестуваният шеф на КАТ е покровителстван от зам.- директора на МВР в областната дирекция в Благоевград.

Споделяне

Още от България