Прокуратурата ударно внася обвинителни актове в съда

Прокуратурата ударно внесе в съда обвинителните актове по три обществено значими дела. Това се случи в понеделник, по-малко от седмица, след като Mediapool съобщи, че управляващата ГЕРБ подготвя създаването на двуинстанционен специализиран съд, който да се занимава с делата срещу организираната престъпност, корупцията по високите властови етажи и измамите с евросредства.

Не в наречения от някои трибунал, а от други - необходим, а в Софийския градски съд прокуратурата внесе обвинителните актове срещу бившия директор на НАП Мария Мургина, втория земеделски министър в правителството на тройната коалиция Валери Цветанов и срещу т. н. група на Христофорос Аманатидис - Таки.

Мургина ще отговаря по четири обвинения– две за престъпления по служба, едно за принуда и едно за подаване на декларация с невярно съдържание. Валери Цветанов също е обвинен за престъпление по служба, а групата на Таки – за разпространение на наркотици . Последният обвинителен акт е срещу седем души. Други петима, сред които и Таки, се издирват с европейски заповеди за арест.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?