Прокуратурата установи, че сделката за Пловдивския панаир е чиста

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив Марин Пелтеков е прекратил преписката по сигнала на депутата от РЗС Яне Янев за закононарушения при извършването на приватизацията на Международния панаир - Пловдив. Това съобщи във вторник директорът на Областната дирекция на МВР Тодор Чонов.

Сигналът беше конкретно срещу едрия пловдивски бизнесмен Георги Гергов, който преди повече от година успя да стане мажоритарен собственик на панаира, съдържаше 17 страници информация как Гергов е завладял смесеното частно-общинско дружество "Пълдин Туринвест" чрез занижени оценки на апротното участие на общината. С това дружество Гергов влезе в панаира и след това с юридически хватки и със затварянето на очите на тогавашния министър на икономиката Петър Димитров, съпартиец на Гергов, намали държавния дял под 50%.

Заключението на зам.-окръжния прокурор е "отказвам да образувам досъдебно производство и прекратявам прокурорска преписка поради липса на данни за извършено престъпление от общ характер“.

Самият Гергов нееднократно е заявявал, че не се притеснява от прокурорски проверки, защото е убеден в законосъобразността на бизнесначинанията си.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?