Прокуратурата в Швейцария работи по три версии за тежката катастрофа

Три от ранените деца са в тежко състояние

Сн. ЕРА/БГНЕС

Швейцарски прокурор съобщи, че  се работи по три версии за тежката катастрофа на белгийския училищен автобус в Швейцария - техническа причина, внезапно физическо неразположение на шофьора и човешка грешка, съобщиха световните агенции. Полицията засега не открива явни фактори, които са допринесли за злополуката. Според полицаи шофьорите са получили необходимата почивка, автобусът е бил в добро състояние, пътят е бил чист и в пътнотранспортното произшествие не е бил въвлечен друг автомобил.

Всички пострадали при злополуката, която отне живота на 28 души, вече са идентифицирани, предаде Франс прес, като се позова на официални източници.

Състоянието на три от ранените деца е обезпокоително и те са транспортирани в Лозана, съобщиха швейцарски медици. Останалите пострадали, повечето от които са с фрактури, остават в други болници в района на катастрофата.

"Положението на децата, които са тук, предвид сериозността на злополуката, е сравнително добро. Най-лошото е, че те осъзнават... че много от техните приятели и приятелки не са оцелели, което за тях естествено е нещо много, много тежко", обобщи лекар от болницата в град Сион.

Седем от ранените са ученици от началното училище в Ломел, североизточна Белгия, като двама от тях са в тежко състояние.  Останалите 17 ранени са ученици от началното училище в Хеверле, в централната част на страната, като двама от тях са в тежко състояние.

Загинали са 17 ученици от Ломел, 9 ученици и възрастни от Хеверле и двамата шофьори на автобуса. Жертвите са шестима пълнолетни и 22 деца, сред които 7 от Холандия.

В превозното средство са пътували 52 души - 6 пълнолетни и 46 деца, 10 от които холандци.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?