Прокуратурата възобнови дело срещу обвиняем за наркобос, след като той се предаде сам

Снимка: Интерпол

Спецпрокуратурата възобнови в понеделник делото срещу Мартин Георгиев, който бе в неизвестност от 2015 г., когато избяга по време на операция на МВР по залавянето му.

Оттогава насам той безуспешно се издирваше с червена бюлетина на Интерпол по обвинение за ръководство на организирана престъпна група, търгуваща с наркотици.

В крайна сметка Георгиев се предаде сам в ГДБОП на 7 юни, а три дни по-късно спецсъдът уважи искането на прокуратурата и го задържа за постоянно в следствения арест, въпреки редица пропуски на разследващите.

Един от тях, изтъкнат от магистератите, бе липсата на доказателства по делото, че обвиняемият въобще е бил призоваван на постоянния си адрес, за да му бъдат предявени обвиненията. От спецпрокуратурата увериха, че такива опити са правени и ще приложат по делото доказателства в тази посока.

Мартин Георгиев е син на Мила Георгиева, подсъдима като лидер на организирана престъпна група за ДДС измами, занимавала се и с разпространение на наркотици и убийства.

През януари 2015 г. тя бе арестувана след акцията на полицията в кв. "Бояна", при която изчезна синът ѝ. Името на Мила Георгиева, която е доведена дъщеря на бившия шеф на митниците Христо Кулишев, нашумя през 2012 г., когато МВР проведе акция под кодовото наименование "Универсалните".

Споделяне
Още от България

Кой да замени Борисов като премиер на кабинет в рамките на този мандат?