Прокуратурата видя полицейско насилие при ареста с шамарите

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за упражнено полицейско насилие при ареста на издирвания от Европол заради източване на банкови карти Стефан Кленовски. Главният прокурор Борис Велчев заяви, че цялото общество е видяло по телевизия кадрите с шамарите за заключения с белезници Кленовски и прокуратурата е реагирала.

Той бе зрелищно задържан в столичен мол по време на парти за рождения ден на едно от децата му. След това съпругата му се оплака, че е била обиждана и блъскана от полицаите, които се държали агресивно и стресирали десетки деца. В неделя шефът на СДВР Валери Йорданов свика пресконференция, на която показа кадри от охранителните камери в търговския обект, уточнявайки, че това са всички видеозаписи.

На тях се виждаше единствено как няколко полицаи заключват заподозрения и след това му бият шамар. В заключение от МВР обявиха обвиненията на съпругата му за измислица, но въпреки това бе образувана вътрешна проверка.

Кленовски е подозиран за разпространение на фалшиви парични знаци и използване на фалшиви лични документи. Италия е въвела сигнал в Шенгенската информационна система за международното му издирване с цел арест и екстрадиция на основание европейска заповед за задържане, издадена от съда в италианския град Трани през юни 2011 година.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?