Прокуратурата внесе в съда делото за убийството на Мирослава от Перник

Мирослава Николова

Прокуратурата внесе в петък в Пернишкия окръжен съд делото за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник. Обвинен за смъртта на момичето е Марио Любенов – Заека. Той ще отговаря за за отвличане на непълнолетна, предумишлено убийство по особено мъчителен начин на непълнолетна в безпомощно състояние с цел да бъде улеснено и прикрито друго престъпление. В случая другото престъпление е отвличането.

В края на миналата година 25-годишният Марио Любенов бе настанен в столичната болница "Св. Наум", за да бъде подложен на изследвания за освидетелстване за шизофрения, след като лекар изрази съмнения, че той симулира заболяването. И двете направени му експертизи доказаха, че той е вменяем.

Случаят с отвличането и убийството на Мирослава стана повод за тежък парламентарен скандал. Сформирани бяха две комисии за проверка – едната, съставена от депутати от ГЕРБ и близки до партията независими народни представители, и друга, наречена алтернативна, в която влязоха представители на опозицията.

Управляващите бяха обвинени, че прикриват прекомерна употреба на сила от страна на полицейски органи при задържането на заподозрени за убийството на Мирослава. Причината е, че при опит за задържане на един от двамата заподозрени за престъпление се оказа, че човекът е успял да се самоубие с белезници в присъствие на няколко антимафиоти. Един от тях беше зам.-шефът на ГДБОП Валентин Цоновски.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?