Прокуратурата внесе в съда поредно дело срещу Сефер и Табаков

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд пореден обвинителен акт срещу бившите депутати от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер. В случая става дума за образуваното преди година и половина срещу тях разследване за присвояване на пари от общинския бюджет на Дулово.

Според прокуратурата бившият депутат от ДПС Митхат Табаков е извършител, а Сефер е помагач при източването на 1.57 милиона лева от общинския бюджет. Длъжностното присвояване е квалифицирано в обвинителния акт като особено тежък случай.

Прокуратурата обвинява Табаков (в качеството му на кмет на Дулово в периода 2006-2007 година) и Сефер (като собственик на фирма "Гелиг"), че са ощетили община Дулово с договорите, сключени помежду им. Те са за изграждане на открит базар, закрит базар и два договора за изграждане на биологично стъпало към пречиствателната станция за отпадни води в Дулово.

Двамата са подсъдими и за сключен между общината и фирми на Сефер договор за ремонт на път с дължина от 1.2 километра в село Върбино, община Дулово.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?