Прокуратурата задържа за измама автомонтьор, разследван за палеж на кола на журналист

Скрийншот: "Господари на ефира"

Автомонтьорът Пламен Димитров-Майстора е задържан за 72 часа ot Районната прокуратура в Карлово за измама на клиент, съобщиха от държавното обвинение в петък.

Преди ден от прокуратурата информираха за разследване на палеж на автомобил на репортерката от "Господари на ефира" Зорница Акманова, която преди това работила върху материали за недоволни клиенти на Майстора.

Заради този случай главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на разследващите за започнат проверка на всички сигнали срещу Димитров, отразени в медийните репортажи. Така се е стигнало и до обвинението му за измама, извършена през май и юни м.г.

От съобщението на прокуратурата преди ден стана ясно, че колата на Акманова е запалена няколко часа, след като е запечатан незаконния сервиз на Майстора. В репортажите ѝ са представени негови клиенти, останали недоволни от услугите им. Подаваните от тях сигнали в карловската прокуратура обаче останали без последствия, тъй като местните обвинители си правели самоотвод, тъй като приятелката на Димитров работи в същата прокуратура и те "добре се познават".

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?