Прокуратурата запечата кабинета на разследваната шефка на Онкологията

Прокурор от Софийската градска прокуратура е запечатал кабинетите, които ползва освободената от поста директор на Специализираната болница за активно лечение по онкология доц Петранка Троянова.

До тази мярка се е стигнало, след като от персонала сезирали прокуратурата, че Троянова, която е в оставка, се е настанила в кабинета си, издава заповеди за уволнение на персонала и прави "преглед" на цялата налична документация, свързана с повдигнатото срещу нея обвинение. Това съобщиха от Центъра за защита правата в здравеопазването, по сигнал на чийто експерти наскоро прокуратурата образува досъдебно производство срещу Троянова за длъжностни престъпления.

В сряда здравният министър съобщи, че Троянова е освободена, а на нейно място е назначил за временно изпълняващ длъжността директор д-р Михаил Шиндов. Това обаче не попречило на Троянова да продължи да се разпорежда и дори да заплашва с уволнение служители на болницата.

Обект на разследването срещу Троянова са обществени поръчки, ремонтни и строителни дейности, превишаване на властта и правата.

Освен това пациенти твърдят, че са принуждавани неправомерно да заплащат по 500 лева за лъчетерапия, за да не чакат и да преминат към лечението по-рано. Те са били заставяни да плащат и за изследвания, които им се полагат по клинична пътека.

Споделяне

Още по темата

Още от България