Прокуратурата започна разследване на "Казанската афера"

Образувано е досъдебно производство по случая с "Казанската афера", съобщиха за БТА в сряда от прокуратурата. Засега Софийската градска прокуратура го е формулирала по текст за документна измама и се води срещу срещу неизвестен извършител.

Запознати с разследването са обяснили, че за последните 20 дни чрез фалшив документ неизвестният извършител е получил близо 400 хиляди лева от собственика на футболен клуб "Левски" Тодор Батков.

Парите са получени на базата на фалшив факс, в който от името на президента на казанския футболен клуб "Рубин" се е искало трансферирането на четирима футболисти на "Левски".

Едно от лицата, за които прокуратурата вече има данни, е от Русия с арменски произход. В събраните досега данни от разпити се споменава името Артур. За него обаче потвърждение от руска страна няма.

След като трансферът пропадна, защото, както се оказа, такъв въобще не е бил договарян, Батков заяви, че е жертва на заговор, в дъното на който стоят шефовете на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов.

Освен босовете на "Титан" – фирмата, която държи бизнеса с почистването на София и на още редица общини и която се води собственик на ЦСКА, Батков посочи, че в аферата са замесени "едно лице от арменски произход и двама българи, единият от които действащ футболен съдия, един руснак от организираната престъпност в Москва, както и двама от босовете на местната мафия – Гриша от Москва и Сергей от Санкт Петербург".

Споделяне

Още от България