Прокуратурата знаела къде е малка част от откраднатото от Георги Енев инкасо

Прокуратурата знаела къде е малка част от откраднатото от Георги Енев инкасо

От пловдивската прокуратура твърдят, че знаят къде са малка част от парите от откраднатото от охранителя Георги Енев инкасо.

 Преди ден стана ясно, че Енев, който се предаде в четвъртък, след като открадна милион и половина лева от инкасов автомобил, отказва да съдейства на полицията и да даде информация къде са задигнатите пари.

Разследващите  знаят къде са част от парите, както и къде се е укривал през двете седмици на издирването му Енев, обяви прокурор Румен Попов. 

Според запознати това може да се тълкува като намек към Енев да направи признания, преди разследващите сами да открият сумата.  

Ако бъде признат за виновен по повдигнатите му обвинения за длъжностно присвояване в особено големи размери, Енев може да получи между 10 и 20 години затвор, но ако предаде доброволно парите, би могъл да получи и осем години затвор, твърдят източници от обвинението.

В неделя, когато ще се разглежда искането за постоянното задържане на Енев, се очаква да бъдат  съобщени подробности за мястото, където се е укривал и скрил част от парите.

Разследващите продължават да работят по версията, че Енев е имал съучастник, но на този етап няма никакви доказателства за това.

Споделяне

Още по темата

Още от България