Прокурор поиска закриване на фондация след убийство в наркокомуна

Фондация "Право на избор" да бъде закрита заради смъртта на Десислав Панчев в наркокомуната в Белмекен, поиска окръжният прокурор на Пазарджик Росица Терзова. Тя съобщи, че са намерени достатъчно доказателства за упражняване на насилие в наркокомуната, включително по показания на свидетели.

Служебните защитници на арестуваните 7 зависими за убийството на Десислав ще поискат от съда да бъде извършена тройна съдебно-медицинска експертиза. Според отлично информирани източници, едно от момчетата е направило пълни разкрития за всичко, което се е случило с Десислав. Най-тежките обвинения падат върху двама от задържаните възпитаници на комуната, въпреки че и 7-те са участвали в побоя.

Според адвокатите, обвинението за убийство по особено жесток начин няма да издържи в съда, тъй като има данни за причиняване на смърт по непредпазливост.

29 бивши възпитаници на комуните в Белмекен и Герман обявиха, че ще организират публични изяви в защита на фондацията "Право на свободен избор".

Затварянето на комуните към фондация "Право на свободен избор" ще е грешка, заявиха бивши възпитаници на наркокомуната в Белмекен, които по думите им от година не са посягали към дрогата.

За инцидента с Десислав трябва да се понесе лична отговорност от участвалите в побоя, е тяхното становище.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?