Прокурор ще иска смъртно наказание за похитителя на три момичета в Кливланд

Ариел Кастро

Прокурорът на окръг Киахога в американския щат Охайо Тимъти Макгинти заяви, че ще иска смъртно наказание за Ариел Кастро, насилвал десет години у дома си три пленени млади момичета,предадоха осведомителните агенции в петък.

Законите в Охайо изискват смъртно наказание за най-опасните, префинени престъпници. Утежняващо вината обстоятелство са изкуствено предизвиканите от Кастро аборти на някои момичета, "които ще разглеждаме като убийства", каза той.

В сряда властите в САЩ обвиниха 52-годишния жител на Кливланд Ариел Кастро в отвличане и изнасилване на Аманда Бери, Джина Дехесус и Мишел Найт. Изчезнали през периода 2002-2004 г., те бяха освободени в понеделник, след като съсед чу виковете за помощ на Бери.

В четвъртък съдът разреши на обвиняемия да излезе на свобода под гаранция от 8 милиона долара - по 2 милиона за всяка заложничка и за момиченцето, родено от едната. Според служебната адвокатка на Кастро нейният довереник е безработен и "няма никакви пари". Обвиняемият на практика няма шансове да остане на свобода, докато започне процесът.

Безработният шофьор на автобус изслуша обвиненията с белезници на ръцете и поглед, забит в земята, без да каже нито дума.

Прокурори изброили пред съда ред "ужасни мъчения", на които насилникът подлагал пленничките си. Според телевизия Си Би Ес Мишел Найт била държана гладна най-малко две седмици и удряна в корема, за да пометне. Мъчителят накарал Аманда Бери да роди в надуваемо басейнче и принудил Мишел Найт да ѝ помага, като я заплашил с убийство, "ако детето не оцелее".

Според адвокатката на обвиняемия той трябва да бъде поставен под специално наблюдение, за да не се самоубие. Подобно намерение споделил през 2004 г. в свое писмо, открито от полицията, в което впрочем се определил като "сексуален хищник".

Споделяне

Още по темата

Още от Свят