Прокурори и следователи са обсъдили дела от висок обществен интерес

Следствени дела за тежки икономически и криминални престъпления са обсъдили на среща магистрати от прокуратурата и Националната следствена служба (НСлС), съобщиха в петък от двете институции.

В съобщението се посочва, че на срещата, проведена предния ден, е станало дума за дела с висока степен на обществен интерес: следственото дело за изготвяне на фалшиви визи за страни от ЕС, следственото дело срещу виновни длъжностни лица от системата на "Булгартабак Холдинг", "Благоевград-БТ" и "Пловдив-Юрий Гагарин-БТ", следствени дела за контрабанда на големи количества наркотици, следствено дело за взривяване на лек автомобил в центъра на София, при което загина Христомира Атанасова, следствено дело за присвояване в големи размери от длъжностни лица в ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД.

През следващата седмица предстои ново съвместно съвещание, на което ще бъдат докладвани останалите неразгледани дела, се казва още в съобщението.

Констатираните в хода на обсъждането пропуски и недостатъци в работата на всички звена от съдебната система ще бъдат предоставени в доклад пред Висшия съдебен съвет.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?