Прокурорка от Добрич бе осъдена на пробация по две обвинения

Румяна Желева

Софийският градски съд осъди на шест месеца пробация прокурорката от Добрич Румяна Желева по повдигнатите ѝ обвиненията за използване на служебно положение и за лъжесвидетелстване.

Тя беше предадена на съд през миналата година за случай от 30 юни 2012 г. Тогава нейният съпруг е бил спрян на пътя от полицаи, защото колата му лъкатушела. Подозренията, че той е шофирал пиян, се засилили, защото човекът силно миришел на алкохол. Прокурорският мъж обаче отказал да бъде тестван с дрегер, отказал и да даде шофьорската си книжка. Вместо това се обадил на съпругата си, която към онзи момент бе прокурор в окръжната прокуратура в Добрич.

След обаждането прокурор Желева пристигнала при полицаите с документите на мъжа си. Тя се представила на служителите на реда, като им заявила, че е прокурор и попитала дали може да направи нещо, за да няма последствия за съпруга ѝ. След нейната поява обаче мъжът ѝ станал агресивен към полицаите, хванал единия за ръката и го ударил с юмрук в гръдния кош, като отправял закани за убийство и обиди. Полицаите поискали подкрепление и на мястото дошъл втори екип, след което мъжът бил задържан и отведен в полицията.

По време на инцидента прокурор Желева обяснявала на униформените, че нямат право да задържат мъжа ѝ и им напомнила, че е прокурор. Поради тази причина бе предадена на съда за неправомерно използване на служебно положение. После тя бе обвинена и за лъжесвидетелстване по делото, заведено срещу съпруга ѝ.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?