Промени на и извън корта отклонили вниманието на Григор Димитров от целите му

Сн. ЕПА/БГНЕС

Надежди грешките от настоящия сезон да му послужат като поука за следващите изрази най-добрият български тенисист Григор Димитров в навечерието на предстоящия турнир в Стокхолм, цитиран от сайт Дневник.

По думите му намалялата увереност, свикването с новата ракета и фактори извън корта са повлияли за лошите му резултати.

"Целите ми са да играя все по-добре. В Австралия имах своите шансове срещу Анди, но не се възползвах. Може би след този мач загубих малко увереност. След това работих върху новата ракета и ми трябваше време да свикна. Като цяло направих доста промени на и извън корта. Това отне голяма част от вниманието ми и ме отклони донякъде от целите ми и от това къде исках да бъда през тази година. Нивото на тренировките и физическата ми подготовка падна малко. Това бяха едни от ключовите фактори защо на моменти не играех добър тенис", каза Димитров.

"Случилото се през този сезон ще ми бъде добра поука и се надявам да не допускам същите грешки отново. Предстои ми много работа в предсезонната подготовка. Ще се опитам да направя нещо по-добро. Имам възможността да пробвам нещо различно с нов треньорски екип и искам да се възползвам", допълни Димитров, който е шампион в Швеция от 2013 г. и финалист от миналата година.

В настоящото издание на турнира той е поставен под номер 5 и ще започне срещу квалификант, а още на четвъртфиналите може да срещне водача в схемата Томаш Бердих, от когото именно загуби мача за титлата през 2014 г.

"Винаги е хубаво да участваш в турнир, който си печелил. Познаваш корта, познаваш хората. Знаеш какво е работило за теб и можеш отново да го използваш. Публиката е страхотна. Получавам сериозна подкрепа. Чувствам се много добре тук", каза още 24-годишният българин.

Споделяне

Още от Спорт

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?