Промени в “Булгаргаз“ и “Булгартрансгаз“

Променени са съветите на директорите на “Булгаргаз“ и “Булгартрансгаз“, съобщиха в четвъртък от “Българския енергиен холдинг“ (БЕХ), който притежава акциите на двете дружества. Решението е взето на 30 юни от ръководството на БЕХ.

В борда на “Булгаргаз“ остават сегашният изпълнителен директор Димитър Гогов и назначеният през ноември 2009 г. Борис Тодоров. На мястото на освободения Георги Гегов, който обаче отива в “Булгартрансгаз“, в ръководството на обществения газов снабдител влиза Юлияна Тишева.

Тя вече е била в управата на “Булгаргаз“ в периода 1997-2000 г. като зам- председател на съвета на директорите в качеството си на старши съветник на Министерски съвет тогава. Преди това тя е работила в Централния институт по изчислителна техника и като преподавател в Софийския технически университет (ТУ), била е редактор в списание “Радио, телевизия и електроника” и завеждащ отдел “Икономика” във вестник “Демокрация”. От 2002 г. досега е наблюдател във вестник “Банкеръ“. Завършила е “Изчислителна техника” в ТУ-София, “Журналистика” в СУ “Св.Климент Охридски” и “Макроикономика” в УНСС.

Предстои да се реши кой от тримата членове на Съвета на директорите на “Булгаргаз“ ще е негов изпълнителен директор. и дали Гогов ще запази поста си

В “Булгартрансгаз“ е освободен Атанас Съйков, който също бе назначен миналата есен в дружеството след работата му в Министерството на икономиката и енергетиката. На негово място в борда влиза Георги Гегов, син на предишния дългогодишен шеф на “Булгаргаз“ Кирил Гегов.

Запазват постовете си Иван Дреновички и Евгени Попов. И тук трябва да се реши дали Дреновички ще остане директор или ще има нов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?