Промени в градския транспорт на София по бул."България"

Промени в градския транспорт на София по бул."България"

Заради ремонта на трамвайната линия по бул."България" се правят промени в градския транспорт на София, съобщи пресцентърът на Столична община.

От 4.30 часа на 5 март до 4.30 часа на 9 юни трамвайна линия номер 7 се замества от временна автобусна линия 7- ТМ. Маршрутът на трамвай номер 1 се удължава от Централна жп гара през транспортен подлез "Надежда" до метростанция "Хан Кубрат" двупосочно.

Временната автобусна линия 7-ТМ ще се движи с маршрут от НДК (кръстовище бул. "България" – бул. "Черни връх"), бул. "Пенчо Славейков", бул. "Витоша" и по бул. "България" до автомобилния подлез при ул. "Българска легия" двупосочно.

Начална спирка на линията е от бул. "Черни връх" за автобуси с номера 72 и 604 в посока бул. "България". Автобусите ще спират на всички автобусни спирки по маршрута, както и на трамвайната спирка бул. "Пенчо Славейков" в посока жк. "Борово".

Разкрива се двупосочна спирка на жк. "Бокар" на кръстовището на бул. "България" и ул."Борис Димовски". На спирката ще спират и автобусите от линия номер 64. Другите временни спирки на автобус 64 са в жк."Мотописта" в района на трамвайната спирка, на бул. "Пенчо Славейков" непосредствено след десния завой от бул. "България" в посока НДК, като тази спирката се разкрива за връзка с трамвай номер 1. Планирано е увеличаване на автобусите по линия номер 64.

"СК-13 Транстрой", която ремонтира трамвайното трасе, трябва да постави на необходимите пътни знаци по бул. "България" и информационни табели, съдържащи данни за обекта, изпълнителя и срока за изпълнение.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?