Промени в градския транспорт на столицата заради строежа на метрото

От 20 юни до 10 октомври 2014 г. се въвежда временна организация на движение по бул.”Александър Малинов” в столичния район “Младост” заради строителството на метрото, съобщи Столична община.

Новата организация на движението ще засегне маршрутите на автобусни линии с номера 76, 111, 314 и 413.

Автобусите по линия номер 76 в посока жк. “Младост 4” ще се движат от бул. “Александър Малинов” по ул.”Д-р Атанас Москов”, ул. “Божан Ангелов” и по маршрута си, а в посока жк. “Гоце Делчев” – от ул. “Божан Ангелов” по ул. “Д-р Атанас Москов” и от бул. “Александър Малинов” по маршрута си. 

Автобусите по линия номер 111 в посока жк. “Младост 1” след ул. “Самара” ще продължават по локалното платно на бул. “Александър Малинов”, а в посока жк. “Люлин 1” ще влизат в локалното платно на бул. “Александър Малинов” на 250 метра преди Академията на МВР и ще продължават по маршрута на автобусна линия номер 413 до кино “Арена Младост”, като оттам ще влизат в “Околовръстния път”.

Автобусите по линия с номера 314 и 413 ще се движат съответно в посока жк “Младост 4” и жк. “София парк” по ул. “Проф. Ал. Теодоров – Балан”, като ще влизат в локалното платно на бул. “Александър Малинов” на 250 метра преди Академията на МВР и след ул. “Самара” – по маршрута им. В обратна посока – съответно жк. “Младост 1” и Централна гара автобусите ще се движат без промяна на маршрута им.

“Център за градска мобилност” се извинява за причиненото неудобство и благодари за разбирането на столичани, е посочено в съобщението.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?