Промени в ръководствата на "Български пощи" и "Пристанище Бургас"

Промени в ръководствата на "Български пощи" и "Пристанище Бургас"

Пламен Павлов е новият изпълнителен директор на "Български пощи", а Николай Тишев – на "Пристанище Бургас". Промените в ръководството на двете държавни компании са направени със заповеди на министъра на транспорта Данаил Папазов, съобщиха от ресорното ведомство в сряда.

 

Пламен Павлов сменя Людмил Александров начело на закъсалото държавно дружество "Български пощи". Другият нов член в управителния съвет е Цветана Костадинова на мястото на Румен Коцев. Никола Шерлетов, който и до сега бе част от ръководството, остава и е избран за председател на Съвета на директорите на дружеството, пише в съобщението.

 

Двамата нови директори идват от "Български пощи". Пламен Павлов е служител в държавната компания от октомври 2010 г. като е отговарял за преструктурирането на "Български пощи" и връзката му с териториалните поделения. Павлов е заемал поста директор на дирекция "Управление на човешките ресурси и собствеността" в дружеството. Преди това е работил в БТК, като се е развил от началник смяна в териториално поделение до мениджър "Управление на собствеността". Има придобити учебни степени от Колеж по съобщенията, Техническия университет във Варна, ВСУ "Черноризец Храбър" и Икономически институт на БАН. Владее английски език.

 

Цветана Костадинова работи в "Български пощи" от 2011 г. като директор на дирекция "Финанси и икономика". Преди това е заемала различни позиции в частни компании, като е отговаряла за финансово-счетоводната им дейност. Има придобита магистърска степен в Университета за национално и световно стопанство. Владее руски и английски език.

 

Николай Тишев сменя Диян Димов като изпълнителен директор в "Пристанище Бургас".

Новият изпълнителен директор има дългогодишен опит във водния транспорт, спедицията и корабното агентиране. Заемал е различни длъжности в "Пристанище Бургас" ЕАД, "Порт Бургас – Дружество за работна сила" ЕООД, "Lion Shipping and Chartering" Ltd, СОМАТ и др. Изкарал е и стаж в инвестиционната компания Morgan Stanley, гр. Портсмут, Ню Хампшир, САЩ. Владее английски и руски езици, пише в съобщението на транспортното министерство.

 

Сменени са и другите двама членове в директорския борд Наско Драков и Карамфилка Апостолова. На тяхно място влизат Аргир Бояджиев и Алексанъдр Калчев.

 

За председател на съвета на директорите ще бъде избран Аргир Бояджиев, който беше шеф на пристанището в Бургас по време на управлението на тройната коалиция.

 

Другият член на директорския борд Александър Калчев е работил на различни длъжности в "Параходство БМФ" и БМКЦ, в това число и като капитан и помощник-капитан. Владее английски и руски езици.

Споделяне

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?