Христо Стоичков бе представен като треньор на Литекс:

Промених се, станах консул и доктор

"Любимата ми дума ли? Да питам за майките"

Снимка: БГНЕС

Христо Стоичков бе представен официално в четвъртък като старши треньор на Литекс.

Собственикът на клуба Гриша Ганчев обяви, че договорът на Стоичков е безсрочен.

"Винаги съм си мечтаел Стоичков да стане треньор на Литекс. Целта на Литекс под ръководството на Христо Стоичков е отборът да не отпадне", заяви Гриша Ганчев.

Христо Стоичков от своя страна коментира, че няма да обещава нищо.

"С Гриша Ганчев сме приятели от много години. Той ми е бил на гости в Испания, в Южна Африка", каза Стоичков.

Стоичков пред БНТ: Любимата ми дума ли? Да питам за майките

"Ще си тръгнеш от селото, но селото никога няма да си тръгне от тебе."

"Любимата ми дума ли? Да питам за майките. Разбрахте ме, нали? Мисля, че бях ясен."

"Преди да критикуваш, трябва да се запиташ какво си направил ти за България. Лесно е да критикуваш Борисов, Дянков, Трайков, Найденов. Идва Барозу и дава отлична оценка на България, идват европейски министри."
Още

До момента той не е постигнал значими успехи като треньор, въпреки че натрупа много опит като наставник на националния отбор, треньор в Испания и ЮАР.

"Целта е ясна - да бием във всеки мач. Първата и основна цел е спечелване на Купата. На пръв поглед е по-лесно от това да станем шампиони, но е имало отбори, които са водели по 7-8 точки и са губели шампионата. Трябва да влезем и в четворката", каза Христо Стоичков.

"При мен, който е най-добър, той играе. За мен системите никога не са важели. По мое време в националния отбор събрахме 25 точки и не успяхме да се класираме. Сега имаме 8 и искаме бараж. Не става!", заяви Стоичков.

Стоичков каза още, че ще се стреми да налага млади играчи в Литекс и посъветва българските футболисти по-малко да наблягат на татуировките, ако искат да станат звезди.

"Станах консул, доктор - може би това ме промени. Вързан кон не можеш да го промениш. Може би вие започнахте да задавате по-умни въпроси", заяви в заключение Стоичков в отговор на въпрос дали се е променил, след като в последните 1-2 години около него няма скандали.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?