Промените в ръководството на “Пирогов” продължават

Промените в ръководството на “Пирогов” продължават

Представителят на финансовото министерство в директорския борд на “Пирогов” Весела Димитрова е подала оставка, съобщи министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски преди редовното правителствено заседание в четвъртък. Весела Димитрова е директор на “Мониторинг на финансовата дисциплина и фискалния риск от реалния сектор” в МФ и влезе в управляващото болницата ръководство след последните промени.

Министърът Гайдарски коментира, че решението на Весела Димитрова е взето вчера след разговор с протестиращите здравни работници от “Пирогов”.  Нейното място в директорския борд ще заеме друг служител на финансовото ведомство – Росица Павлова, началник отдел “Бюджетна политика”.

Оставка от ръководството на болницата е подал и д-р Емил Таков. Според министър Гайдарски, решението е било лично на д-р Таков и той само го е приел.

Ако здравните работници започнат ефективна стачка утре, това няма да създаде проблеми, коментира министър Радослав Гайдарски. Столицата е разделена по райони и всеки спешен случай ще бъде пренасочван към специализираното спешно звено, което е най-близо до него.

Споделяне

Още от България