Променя се движението на влаковете по линията София-Бургас

БДЖ променя движението на част от влаковете по Подбалканската линия през целия юли, съобщиха в петък от железницата. Промените се налагат, поради ремонт на два участъка от железния път в този район – “Тъжа – Габарево” и “Твърдица – Шивачево”. Влаковете ще се движат по променения маршрут само в делничните дни, а през празниците ще вървят по обичайния си маршрут.

Бързият влак, който тръгва сутринта от София през Карлово до Бургас (№3621), ще минава през Пловдив и Ямбол в периода от 3-ти до 18 юли, съобщиха от БДЖ. Същият бърз влак ще се движи по обичайното си разписание през Карлово и Тулово за периода от 19-ти до 31-ви юли. След Тулово обаче ще се отклонява през Стара Загора и Ямбол.

Бързият влак, който тръгва от Бургас в 14.05 през Карлово до София, ще се отклонява след гара Зимница през Ямбол и Стара Загора, вместо през Сливен през целия юли.

За пътниците от и до гарите Сливен и Казанлък ще има планирана връзка със сутрешния влак от София за Бургас в периода от 3-ти до 18-ти юли, уточниха от железницата. А през втората половина на месеца, такава връзка е планирана само за пътниците от и до гара Сливен.

Изцяло ще бъде отменено движението на един от пътническите влакове – Тулово – Карлово, а при други четири са предвидени също промени. От БДЖ обаче уточниха, че въвеждат общо 6 допълнителни влака, за да спестят неудобството на клиентите си.

Споделяне

Още от България