Променя се движението по магистралите заради трафика по празниците

Общо 37 души са загинали при катастрофи само през април

Променя се движението по магистралите заради трафика по празниците

От сряда (30 април) бе променено движението по магистралите ”Хемус" и ”Тракия" заради засиления трафик покрай шестте почивни дни. За да се избегнат километрични опашки, шофьорите могат да се движат по две ленти към морето, точно на местата, където има ремонти и се очакват най-сериозни тапи.

На 67-ми километър на магистрала "Тракия" от 30 април до 5 май в неремонтираното платно към Бургас са пуснати две ленти - и една в посока Пловдив-София.

Камионите, пътуващи от столицата към морето, са пренасочвани от пътен възел "Мухово". Две ленти са пуснати и на виадукта ”Бебреш" по ”Хемус" (между първия и втория тунел в посока Варна). Алтернативен маршрут няма да има само по магистрала ”Струма" по пътя София-Кулата.

Очаквано трафикът е засилен по Е-79 към Кулата, както и по магистралите "Тракия" и "Хемус". От полицията съветват шофьорите да внимават заради мокрите пътни настилки.

От 30 април започна и превантивна кампания за пътна безопасност. Кампанията е по повод предстоящите почивни дни и наближаващите абитуриентски балове.

"По всички основни направления ще има екипи на "Пътна полиция", които ще осъществяват контрол. Направени са изводи от предишните почивни дни, когато имаше леки затруднения в движението. Сега обаче считаме, че ще постигнем по-добър ефект", обясни от главен инспектор Валери Митов от "Пътна полиция". Общо 3000 полицаи ще контролират трафика по шосетата за предстоящите шест почивни дни.

Междувременно Съюзът на българските автомобилисти съобщи, че от началото на месец април са станали 480 тежки катастрофи, при които загинали са 37 души, ранени са 596, а с опасност за живота са 33-ма.

Само за последните 24 часа са станали 17 тежки катастрофи с 1 загинал и 18 ранени. От началото на годината са станали 1871 катастрофи, загинали са 175, ранени са 2278.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?