Промоция с европари на българско сирене и кашкавал в Германия и Испания

Промоция с европари на българско сирене и кашкавал в Германия и Испания

Подписан е договорът за реклама на българско сирене и кашкавал в Германия и Испания, за която Европейската комисия отпусна над 3 млн. лв., съобщиха от Държавен фонд “Земеделие“ (ДФЗ), откъдето също са съфинансирали проекта на Националната асоциация на млекопреработвателите.

Промоционалната програма е за общо 6 200 345 лв., от които 20 на сто е собственото финансиране на членовете на организацията, 30 процента са от ДФЗ, а останалите от Брюксел.

Това е първата програма, предложена самостоятелно от българска асоциация, която е одобрена от Европейската комисия. Тя ще се изпълнява в продължение на три години, като традиционните български продукти ще се рекламират чрез телевизионни клипове, статии в печатни издания и презентации в специализирани панаири и изложби в двете европейски страни.

През миналата година Европейската Комисия одобри първата за България мултинационална промоционална програма “Европейско сирене, моля”, която се изпълнява съвместно от млекопреработвателните асоциации от България и Кипър и е насочена за млечни продукти в Русия и Украйна.

От българска страна проектът беше подготвен от Асоциацията на млекопреработвателите в България и бюджетът възлиза на 3 902 212 лева като отново 50% от бюджета се финансира от ЕС, а 30% от парите отпусна ДФЗ.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?