Промяна в движението в София заради метрото и моста Чавдар

Промяна в движението в София заради метрото и моста Чавдар

Промени в организацията на автомобилното движение в следващите два месеца заради ремонт на стария мост Чавдар и в продължение на половин година заради строежа на метрото, обяви Столичната община в петък.

От понеделник – 26 юни до полунощ на 27 август се забранява  влизането на превозни средства в двете посоки по стария мост Чавдар от ул. "Ильо войвода” до ул "Злетово”. Движението ще се извършва двупосочно по новия мост "Чавдар” от ул. "Злетово” до ул. "Черковна” -  с две ленти в посока изход и една лента в посока Център.

За този период от време ще се променят маршрутите на автобусни линии 78 и 79 и на  тролейбусите 1, 2 и 4. Спирката на самия мост Чавдар ще бъде закрита, докато трае ремонтът.

Заради строежа на новия метролъч пък още в неделя в полунощ – 25 юни, до Коледа – 25 декември, ще е спряно движението на пътни превозни средства в двете посоки по бул. 4Президент Линкълн” между бул. "Овча купел” и ул. "Крушовски връх”.

Така в следващата половин година се променят маршрутите на автобусни линии 11 и 60 – от бул. "Никола Мушанов” на кръстовището с ул. "Житница” надясно по ул. "Житница”, ул. "Зеленика” надясно по бул. "Президент Линкълн” и по маршрутите си двупосочно. Закриват се съществуващите автобусни спирки "Бул. Овча Купел” и "Ул. Лиляче” на бул. "Президент Линкълн”. Автобусите ще спират на другите две съществуващи спирки "Ул. Лиляче” на ул. "Зеленика”, информират от кметството на София.

Споделяне
Още от Бизнес