Промяна в движението в София заради метрото и моста Чавдар

Промяна в движението в София заради метрото и моста Чавдар

Промени в организацията на автомобилното движение в следващите два месеца заради ремонт на стария мост Чавдар и в продължение на половин година заради строежа на метрото, обяви Столичната община в петък.

От понеделник – 26 юни до полунощ на 27 август се забранява  влизането на превозни средства в двете посоки по стария мост Чавдар от ул. "Ильо войвода” до ул "Злетово”. Движението ще се извършва двупосочно по новия мост "Чавдар” от ул. "Злетово” до ул. "Черковна” -  с две ленти в посока изход и една лента в посока Център.

За този период от време ще се променят маршрутите на автобусни линии 78 и 79 и на  тролейбусите 1, 2 и 4. Спирката на самия мост Чавдар ще бъде закрита, докато трае ремонтът.

Заради строежа на новия метролъч пък още в неделя в полунощ – 25 юни, до Коледа – 25 декември, ще е спряно движението на пътни превозни средства в двете посоки по бул. 4Президент Линкълн” между бул. "Овча купел” и ул. "Крушовски връх”.

Така в следващата половин година се променят маршрутите на автобусни линии 11 и 60 – от бул. "Никола Мушанов” на кръстовището с ул. "Житница” надясно по ул. "Житница”, ул. "Зеленика” надясно по бул. "Президент Линкълн” и по маршрутите си двупосочно. Закриват се съществуващите автобусни спирки "Бул. Овча Купел” и "Ул. Лиляче” на бул. "Президент Линкълн”. Автобусите ще спират на другите две съществуващи спирки "Ул. Лиляче” на ул. "Зеленика”, информират от кметството на София.

Споделяне

Още от Бизнес

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?