Промяна в разписанието и маршрута на влакове заради ремонт край Пловдив

Временни промени в движението и в маршрута на пътнически влакове от Пловдив за Карлово и Ямбол и от Хисар до Пловдив ще има в периода от 21 до 31 октомври, без събота и неделя, съобщиха от "Холдинг БДЖ" в понеделник.

 

Причината за временното изменение в графика на тези влакове са ремонти, извършвани от Национална компания "Железопътна инфраструктура” в участъка между гарите Пловдив и Филипово.

 

Така тръгващият от Карлово за Пловдив в 13:20 ч. влак ще се движи само до гара Филипово. От там до Пловдив пътниците ще се движат с автобуси. Композицията от Пловдив за Карлово, заминаваща в 16:35 ч. ще се движи само от гара Филипово до Карлово. От Филипово влакът ще тръгва с 20 минути по-късно от редовното си разписание - т.е. в 16:55 ч. и ще пристига в Карлово в 18:05 ч. За пътниците от този влак ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват клиентите на националния железопътен превозвач в участъка от Пловдив до Филипово.

 

С променено разписание е влакът от Пловдив за Ямбол, който обичайно тръгва в 17:40 ч., ще тръгва с 6 минути по-късно. Крайградският влак от Хисар за Пловдив, който обичайно заминава в 16:25 ч., ще се движи по редовното си разписание до гара Калояново, откъдето ще тръгва с 6 минути по-късно и също със 6 минути по-късно ще тръгва от всички следващи гари и спирки и ще пристига в Пловдив в 17:42 ч.

 

Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на железниците www.bdz.bg.

Споделяне

Още от България