Пропадна анкетната комисия за Абрашев и Лучано

Председателят на парламента Огнян Герджиков съобщи, че Георги Станилов и Моньо Христов от ПГ "Народен съюз" са оттеглили подписите си от искането за създаване на временна комисия за проверка на управлението на държавната собственост в Министерството на културата и в спортното министерство за периода от 2001 - 2004 г.

В този случай броят на вносителите не достига необходимия минимум и процедурата по проекта е прекратена, каза Герджиков. Това е нещо, което аз не възприемам, "няма такова животно" оттегляне на подпис, допълни председателят на Народното събрание, цитиран от БТА.

За проверка на министерствата на Абрашев и Лучано най-силно настояваха депутатите от "Новото време" заради скандали с апортирани държавни имоти.

В петък парламентът избра и състава на временната парламентарна комисия за проверка на данните във връзка с катастрофата край река Лим. За председател на комисията беше избрана Мариана Костадинова от НДСВ. Председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев, който предложи Костадинова, посочи, че тя е депутат от избирателния район, от който бяха починалите 12 деца при трагичния инцидент и е запозната със случая.

За членове на комисията Народното събрание избра Христо Георгиев от НДСВ, Бойко Великов и Кръстьо Петков от Коалиция за България, Димитър Абаджиев и Иван Иванов от ОДС, Исмет Саралийски и Мустафа Зинал от ДПС, Димитър Йорданов и Лъчезар Тошев от СДС. Сийка Димовска и Недялко Калъчев от "Новото време", Георги Станилов и Марио Тагарински от ПГ "Народен съюз", както и независимият народен представител Стела Банкова, също влязоха в комисията.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?