Пропадна и наскоро ремонтираният с европари път Кричим - Девин

Пропадна и наскоро ремонтираният с европари път Кричим - Девин

Подпорна стена пропадна и активизира ново свлачище на пътя Кричим – Девин.

Източното платно при 98-ми километър в посока Девин е подкопано в разстояние около 30 метра.

Движението е ограничено само в едната лета. Пропускат се единствено леки коли (автомобили до 3.5 тона). Трафикът в участъка се регулира със светлинна сигнализация и пътни знаци, съобщи агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Камионите се пренасочват по обходен маршрут през третокласния път Кричим - Пловдив и второкласния път Пловдив - Асеновград.

Подпорната стена, която е пропаднала под пътя, е изградена в началото на 60-те години при строителството на язовирите "Въча" и "Кричим" и досега не е основно ремонтирана, се казва в съобщението на АПИ.

От пътната агенция твърдят, че укрепването ѝ не е било част от проекта за ремонт на пътя Кричим – Девин.  

През 2019 г. свлачище блокира движението по пътя Кричим – Девин. След това 36 км от пътя Кричим – Девин – Михалково – Смолян бе основно ремонтиран за 52 млн. лв.

Това е поредният проблем по пътищата на страната. Само няколко дни след като беше открито от премиера свлачището по пътя за Рилския манастир засипа пътя отново.

Малко след това близо седмица беше затворен пътят през Искърското дефиле, заради срутище.

Преди седмица временно беше затворен и участък от магистрала "Струма" след като камъни паднаха върху преминаващ  автомобил.

Последва пропадане на пътя между селата Рударци и Кладница.

Коментарът на премиера Бойко Борисов след свличането на скали на магистрала "Струма" беше, че такава е природата в България. 

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?