Проправителствени медии атакуваха протеста и с фалшиво "порно"

Проправителствени медии атакуваха протеста и с фалшиво "порно"

Медиите от групата на Делян Пеевски очевидно изпадат във все по-дълбока "творческа криза", след като решиха да атакуват антиправителствените протести #ДАНСwithme със стар фотос менте, при това не от България, твърдейки, че заснетото момиче протестирало без бельо и си показвало вагината на протестиращите

Таблоидът "Всеки ден" (част от медийната група на Ирена Кръстева "Нова българска медийна група") публикува в четвъртък на сайта си фрагмент от снимка на жена, която провокативно показва интимните си части пред обектива. След като манипулацията бе разкрита и в социалните мрежи се вдигна шум, към 15:25 часа цялата статия беше свалена от сайта на "Всеки ден".

Според изданието, кадърът е направен преди седмица, вероятно на стълбите пред паметника на Цар Освободител пред Народното събрание.

Онлайн потребители бързо разкриха измамата, посочвайки, че снимката е от сайта Sex.com и качена там преди година. По-късно се появи и друг още по-стар вариант на същия фотос, в който младата жена е с бельо, което впоследствие е било премахнато с помощта на Photoshop.

Преди да бъде свалена статията, сайтът "Всеки ден" се беше погрижил да "изнамери" възмутени реакции на потребители в социалните мрежи. "Нормално е поддръжниците на миналото правителство да са проститутки и алкохолици", коментира един от възмутените.

"Или крайни непрофесионалисти! Или двете заедно! Публикуват крадена снимка. В своя "статия" пишат, че момиче протестирало без бельо и си показвало вагината на протестиращите", написа по този повод Асен Генов, активен участник в групата #ДАНСwithme.

Споделяне

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?