Пропутинско движение ще привлича младежта с творчески конкурси

Владимир Путин
"Общоруският народен фронт" (ОНФ) се кани "да привлича предизборно младежта с творчески конкурси", информира бизнес изданието "РБК" във връзка с участието на пропутинското обществено движение в кампанията за предстоящите догодина президентски избори в Руската федерация.
 
Сдружението ще предложи на младите да се състезават в конкурс на творби, описващи бъдещето на Русия, и в "конкурси за народно творчество" - песни, танци и стихове.
 
Текстовете, представящи бъдещето на Русия, не бива да надхвърлят 500 знака. Предвижда се младите сами да изпълняват песните, танците и да рецитират свои собствени стихове. Конкурсите се очаква да стартират около 1 септември. 
 
За победителите ще се организират срещи с висши служители, известни политици и бизнемени, които да използват предложения и идеи, лансирани от младите. "Срещи може да има най-различни, дори среща с президента", разказват източници от ОНФ.
 
Шефът на изпълкома на ОНФ Алексей Анисимов обяснява, че през последната година в движението са дошли мнозина млади хора, на които трябва да се предоставят възможности за изява. Има и друга причина - президентът Путин отделя все повече внимание на младото поколение.
 
Путин и ОНФ активизират дейността си по младежкото направление и във връзка с неразрешените митинги в Русия от 26 март, в които участваха доста ученици и студенти, казва близък до Кремъл източник на "РБК". Властта трябва да реагира на младежкото включване в протестите - като президентско движение ОНФ може да включи младите в свои проекти, добавя той.
 
ОНФ ще се ориентира към младежта без политически симпатии, а колкото до политизираните младежи, властта ще се опита може би да ги привлича чрез т. нар. Млада гвардия - младежката организация на властовата партия "Единна Русия", смята аналитикът.
 
По-рано източници, близки до руската власт, разказаха пред медии, че вътрешнополитическият блок на Кремъл обсъжда идеята за три основни акцента в кампанията за президентските избори през 2018 г. - "справедливост", "уважение" и "доверие". Владимир Путин още не е заявил, че ще се кандидатира, но всички планове се нагласят за него, посочиха запознати служители. 
 
И засилването на работата с младежта, и намерението за по-силен акцент върху борбата с неправдите са пряко свързани с предстоящите президентски избори, казва политологът Константин Калачов.
 
"От една страна, има лоялна, патриотично настроена младеж. От друга, не всички млади хора са готови да гласуват за президента, а са готови, обратно, да протестират. Тъкмо те трябва да бъдат пренасочени, преубедени, да се напълни животът им с някакъв нов смисъл", обяснява експертът.
Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?