Прошко Прошков няма да се кандидатира за депутат

Прошко Прошков

Бившият кмет на столичния район Лозенец и член на Националното ръководство на Движение България на гражданите Прошко Прошков обяви във Фейсбук, че няма да се кандидатира за народен представител и няма да влиза в листите на Реформаторския блок.

"Отговорям на приятелите от различни партии на РБ, които ми звънят да питат къде ще съм кандидат на предстоящите избори. Благодаря ви за добрите думи, благодаря и за номинациите в София и страната, които получих, но на тези избори няма да се кандидатирам", пише Прошков.

Прошков, който е столичен общински съветник, казва още, че "ще продължи да работи по столичните теми - без фанфари, но ефективно".

"Предстои важна година, в която да продължа битките си за транспортни решения и велосипедното придвижване, проблемът с гробните места, пространството пред НДК и центъра, и множество други решения по устройствените проблеми на града. Разбирам от това, което върша и считам, че го върша почтено и компетентно. От това имам нужда в навечерието на депресиращия младия ми дух 40-ти рожден ден", отбелязва Прошков.

И завършва: "Дано следващото Народно събрание е способно на повече от предходното и повече смислени хора да са част от него".

Споделяне

Още от България