Проститутки предлагат безплатен секс за делегатите на срещата в Копенхаген

Проститутки предлагат безплатен секс за делегатите на срещата в Копенхаген
Кметът на Копенхаген Рит Бйерегаард изпрати пощенски картички до хотелите в града, с които призовава хилядите гости на световния форум за борба с климатичните промени да не насърчават местната проституция. Проститутките обаче отвърнаха на удара, като предложиха безплатен секс на всеки, който представи такава картичка.

Общинският съвет на Копенхаген и кметът са изпратили картички на 160 хотела, с които призовават делегатите и гостите на световната среща "Бъдете устойчиви – не купувайте секс".

Градските власти се обръщат с любезна молба към собствениците на хотели да не организират контакти между гостите на хотелите и проститутки.

Секс труженичките обаче взеха нещата в свои ръце и обявиха, че градските власти не могат да се бъркат в работата им. Сега те предлагат безплатен секс на всеки, който може да предостави пощенска картичка плюс акредитация за климатичния форум, според уебсайта avisen.dk.

Акцията е организирана от SIO - Интернет група на проститутките.

"Това е чиста дискриминация. Рит Бйерегаард злоупотребява с правомощията си, забранявайки ни да вършим своята изцяло легална дейност. Не разбирам как тя си позволява да контактува с хората по този начин", заявява говорителката на асоциацията за защита на сексиндустрията Сузане Мьолер.

Тя добавя, че не е справедливо политиците в Копенхаген да използват форума на ООН за промените в климата като платформа за борба със секс труженичките.

"Те обаче го направиха и ние трябва да се защитаваме", добавя Мьолер.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят