Простреляха брата на Антон Милтенов - Клюна

Неизвестни простреляха в четвъртък вечерта брата на Антон Милтенов - Клюна, сочен за наследник на наркобизнеса на Косьо Самоковеца. Камен Милтенов е в реанимацията в "Пирогов", има опасност за живота му, уточни в петък сутринта директорът на института за спешна медицинска помощ д-р Спас Спасков.

Престрелката е станала около 22 ч. в софийския кв. Надежда, близо до пицария "Верона". Когато 25-годишният Камен Милтенов излизал от автомобила си, към него се приближила друга кола, от която стреляли. Близо 10 гилзи са намерени на мястото на нападението. Братът на Клюна бил откаран веднага в "Пирогов" и настанен в шокова зала.

Малко по-късно в района на ж.к."Надежда" е подаден сигнал за горящ автомобил, в който се предполага, че са се возили нападателите. Горящата кола е оставена пред бл.42 в жк. Свобода, уточниха от МВР.

Според обясненията на шефа на "Пирогов" д-р Спас Спасков, Камен Милтенов е прострелян в областта на таза, има счупвания на костите и разкъсвания на дебелото черво, което е довело до голяма кръвозагуба. По думите на д-р Спасков в петък сутринта, съществува пряка опасност за живота му.

Пострадалият Камен Милтенов е познат на полицията. Справка на СДВР сочи, че той многократно е регистриран за грабежи и за притежание на наркотици, съобщи пресцентърът на МВР.

Стрелбата по Камен е предупреждение към брат му Антон, е версията за инцидента.

Антон Милтенов, е сочен за един от наркобосовете в България. В момента той е с мярка за неотклонение "задържане под домашен арест" по обвинение за съхранение на 46 хапчета амфетамин.

На името на Камен Петров Милтенов е регистрирана фирмата 'Споко 2' в Софийски градски съд (СГС) с предмет на дейност търговия на едро с петрол и петролни продукти. Той е управител на фирмата, показва справка в регистрите на 'Апис', съобщи Дарик радио.

Съдружникът на Камен - Димитър Лъчезаров Вучев - Демби, и брат му Антон Милтенов са били обявени за общонационално издирване за убийства, извършени в нощта на 15 срещу 16 септември 2001 г. Тогава четирима души бяха застреляни, а двама - ранени в столичните квартали "Люлин" и "Иваняне". Полицаите твърдяха, че убийствата са свързани с преразпределяне на пазара за наркотици.

Демби е обвинен и за стрелбата срещу Илиян Версанов преди две години.

Срещу Антон Милтенов е имало няколко опита за убийство. Единият от тях е през лятото на 2002 г., когато срещу него е стреляно от снайперист. През миналата година, по непотвърдена информация, срещу него стреляха с гранатомет в района на "Цариградско шосе" и бул. "Ситняково".

Преди седмица в кафене близо до столичния хотел "Амбасадор" бяха разстреляни трима приближени на Златко Баретата, когото спрягат за съперник на Клюна в разпределението на наркотеритории.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: