Простреляха човек на Поли Пантев във Варна

37-годишният Георги Златков - Легионера бе прострелян тази сутрин във Варна, съобщиха от МВР. Според варненски агенции, криминално проявеният Златков е известен като приближен до покойния Поли Пантев и до среди, близки до бившата застрахователна компания СИК.

Местното РДВР съобщи, че Златков е прострелян около 0.30 ч. в кафе-бар "Виктория" на ул."Ченар", във варненския квартал "Победа". Неизвестен засега младеж, на възраст между 16 и 20 години, влязъл в бара и с един изстрел прострелял в слабините Златков, който седял на маса в заведението. След прострелването извършителят избягал в посока към сградата на "ВиК" - Варна

Простреляният Златков е закаран в болница "Св.Ана", където му е направена операция. Няма опасност за живота му.

За Златков се предполага, че е свързан с бизнеса с наркотици и автокражби. Също според варненски медии, той има сериозни интереси в бизнеса със заведения във Варна, както и в бизнеса със зърно.

Източници от полицията коментират, че след разкритата афера с боливийския канал за кокаин преди дни, в средите на наркодилърите предстоят сътресения. На 19 август миналата година Георги Златков - Легионера бе задържан при специализираната полицейска операция във Варна по линия на противодействие разпространението на наркотиците.

Електронното издание на варненския вестник "Черно море" припомня, че това е трето поред покушение срещу Георги Златков, известен с прозвището Жоро Легионера, тъй като е служил в чуждестранния легион във Франция.

Преди 3 г. неизвестни поставиха бомба под колата, с която се движел Златков. Взривът потроши автомобила и стъклата на прозорците на входа, в който живее Жоро Легионера. В началото на тази година той бе отвлечен от неизвестни и пребит в местност край града. По-късно потърпевшият отрече да е бил бит и отказа да потвърди показанията си за самоличността на биячите си, след което делото бе прекратено.

Варненските медии свързаха името на Георги Златков и с побоя над журналиста Антон Луков през юни тази година.

Още от България

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?