Просветното министерство договаря печатането на учебници за първи клас

От вторник министерството на образованието и науката започва да договаря с издателствата условията за печат и разпространение на учебниците за първи клас за предстоящата учебна година.

Поканени са представители на издателствата, за чиито учебници са получени поне 5000 заявки от училищата в страната - "Булвест 2000", "Просвета - София", "Труд", "Даниела Убенова", "Анубис", "Прозорец" и "Планета 3", съобщиха от пресцентъра на министерството, цитирани от БТА.

Поканени са и две издателства, за чиито учебници са подадени по-малко от определения минимум заявки, тъй като те са започнали процедурата по набиране преди правителството да определи необходимия им минимален брой заявки.

По математика са заявени три учебника, по български език и литература - четири, по роден край - шест, по изобразително изкуство - четири, и по домашен бит и техника - четири учебника.

Договарянето ще продължи до 23 август, събота. От просветното министерство казаха, че та 25 август, понеделник, ще съобщят за какви цени на учебниците е постигнато споразумение с издателствата. Учебниците за първи клас, за подготвителния клас и за специалните училища се плащат с пари от държавния бюджет.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?