Просяци, крадци и проститутки от Румъния за Лондон преди Олимпиадата

Марбъл арч

Групировки от Румъния вкарват стотици просяци, крадци и проститутки в Лондон преди Олимпийските игри, съобщава британското издание "Дейли експрес".

Престъпни групи от Румъния транспортират с автобуси стотици мъже, жени и деца в Лондон в навечерието на Олимпийските игри, за да напълнят улиците с джебчии, просяци и проститутки. Източноевропейците без стотинка в джоба си слизат от автобусите в Уест Енд вече снабдени с карти, които им посочват къде да работят.

Улиците в района Марбъл арч са пълни с имигранти, които спят, където намерят, коментира британското издание. Властите евакуират всяка нощ до 60 бездомни румънци от Марбъл арч и Оксфорд стрийт. Полицията е открила 50 жени, доведени в района, за да проституират, и е арестувала четири просякини, които използвали дори бебета на три седмици.

Евакуацията на хората и почистването на отпадъците, които оставят след себе си, струва хиляди британски лири, посочва "Дейли експрес".

"Винаги сме имали проблеми с източноевропейците, които идват тук. Но през последните три седмици започнаха да идват с интензивност, каквато не сме срещали досега", казва Ники Ейкън, представител местните власти в Уестминстър.

Тя отбелязва, че макар че са изпращани обратно в Румъния, те се връщат отново във Великобритания, която има репутация, че осигурява помощи и настаняване.

Летните олимпийски игри в Лондон започват на 27 юли и завършват на 12 август.

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?