Протест на поредно дружество на Ковачки блокира Дунав мост

Поредно дружество, чиято собственост се свързва със скандалния бизнесмен Христо Ковачки, излиза на ежедневен едночасов протест от вторник до петък край Дунав мост в Русе, след като миналата седмица работници от мина "Черно море" останаха два дни под земята, искайки заплатите си, а техни колеги от други мини на Ковачки ги подкрепиха с шествия. Разрастването на техните протести бе потушено с превод на половин милион забавени плащания от НЕК, с който на стачкуващите бяха платени две заплати.

От "Тополфикация-Русе" съобщиха във вторник, че всеки ден до 26 септември от 11.30 часа ще започват протестното шествие ще преминава от централата на предприятието по бул. "България" до кръговото пред Дунав мост. На мястото, където редовно стават задръствания и се извиват опашки от тирове, чакащи да влязат в Румъния, те ще организират едночасов митинг.

Техните искания са запазване на работните места в дружеството и в сектор "Енергетика" в България и редовно получаване на работните заплати. Те настояват също така енергийният регулатор за предприеме нова политика, определяйки реалните цени на тока, спиране на налаганите ограничения върху производството и редовно и своевременно разплащане от страна на НЕК към производителите.

Така ефектът на доминото при стачкуващите фирми на Ковачки продължава по-малко от две седмици преди изборите, в които свързаната с бизнесмена партия "Лидер" участва заедно с "България без цензура" на Николай Бареков.

Бареков от своя страна не пропусна да си направи предизборен пиар покрай недоволството на въглекопачите, които неведнъж пред последните години са били обект на разкрития за купуване на гласове.

Споделяне

Още по темата

Още от България