Протест на прохода Петрохан срещу лошото състояние на пътя

Над 500 души протестираха в сряда заради изключително лошото състояние на пътя през прохода "Петрохан". Протестиращите се събраха в местността Малка Бързия, близо до Берковица.

 ”За четвърт век мястото се е превърнало в пример за лош път, по който дупките и кръпките са повече от настилката, каза организаторът на протеста 24 годишният Милован Пантелеев”, цитиран от БНР.  ”Повече от 20 години пътят само се кърпи, всяка година по един-два пъти. И около 2-3 месеца издържат кръпките, след това става все по-ужасно”,посочи той.

През септември 2011 година с церемония стартира цялостна рехабилитация на пътя по проект "Транзитни пътища лот 18" на стойност над 23 милиона лева. Той трябва да завърши в края на тази година.

”По този проект се извърши само една първа копка. Така излиза, че това е най-скъпата първа копка. То се е направило точно до там, до Малка Бързия и от Малка Бързия нагоре е някакъв ужас”, каза Пантелеев.

Движението беше блокирано за около 2 часа, но въпреки това пътуващите през прохода "Петрохан" заявиха съпричастност към протеста. По време на протеста вървеше подписка с искане да се потърси отговорност от виновните за забавянето на ремонта.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?