Протест на СДС, че БСП мълчи за преврата на 9 септември

Бившият президент Петър Стоянов и експремиерът Филип Димитров са напуснали "дискретно" тържественото заседание в знак на протест, че лидерът на социалистите Сергей Станишев не е споменал в речта си и превратът от 9 септември 1944 г. като противоконституционен. Това е обидно за България и показва доколко БСП може да бъде третирана като почтена партия, обяви пред медиите Филип Димитров.

По думите на Филип Димитров, словото на Станишев продължава да представя БСП като "комунистическа разбойническа формация". БСП трябва поне лицемерно да се опита да приеме ценностите на света, към който твърди, че иска да принадлежи, коментира той.

Преди това, от парламентарната трибуна зам.председателят на ПГ на СДС Валентин Василев напомни за примерите на незачитане на конституцията в българската история, които винаги са завършвали трагично за страната. Един от тези периоди е именно този, през който е управлявала БКП, допълни Василев. България никога няма да се върне към онези мрачни години, в които страната е управлявана от една партия или един човек, защото страната тръгна по своя демократичен път, заяви той.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?