Протест пред ДКЕВР поиска мораториум върху поскъпването на тока

ЧЕЗ бе най-честия обект на нападките сн. БГНЕС

Около 300 души протестираха в четвъртък пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) срещу високите цени на електроенергията и поискаха да бъде наложен мораториум върху тяхното увеличение, както и спиране на раста на цените на останалите комунални услуги. Организатор на демонстрацията е ВМРО, чийто лидер Красимир Каракачанов обясни, че българите са ощетени от политиката на ДКЕВР и монопола на електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН.

Събралите се недоволни граждани поискаха да бъдат одържавени трите електроразпределителни предприятия (ЕРП) и да се развали концесията между "Столичната община и "Софийска вода".

С лозунги и скандирания "Оставка" и "Семерджиев на съд" протестът поиска оставката на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев. На импровизирано табло недоволстващите закачиха своите сметки за ток и вода и поискаха онези, които повишават цените им, да ги платят.

"Седем години тези хора са монополисти. Трите ЕРП-та си договарят цените, а ние плащаме. Качеството на услугата не е по-добро, цените се вдигат постоянно, държавата не получава стотинка дивидент, логиката е много проста – одържавяване на тези три ЕРП-та и нормален контрол в полза на хората”, заяви Каракачанов.

"Ние сме жертва на едни монополи, които държавата трябва да озаптява. Тази държавна комисия е държавен орган, който трябва да регулира процесите и да обслужва интересите на българския гражданин. Те не го правят”, допълни той.

Споделяне

Още от България