Протест пред Министерски съвет в защита в Вучков

След оставката на вътрешния министър Веселин Вучков "Протестна мрежа" започна организацията на протест пред Министерски съвет. Демонстрацията ще се проведе в четвъртък в 18 часа.  

Тогава недоволните от липсата на кадрови промени ще излязат на жълтите павета под прозореца на министър-председателя Бойко Борисов. От "Протестна мрежа" вече разпространяват информацията за протеста.

"Страхът от промени и чадърът над силните в ДАНС, ДАТО и главния секретар на МВР няма да разградят модела "Кой". Напротив, бетонирането му обрича държавата, политиците и гражданите да останем заложници на задкулисието, срещу които протестирахме 404 дни. Ние сме тук и сме готови за активна дейност. И никакви проверки няма да ни спрат", казват от "Протестна мрежа”.

Сред въпросите, на които днешните управляващи трябва да дадат отговор, според организацията, са кой е недосегаем за институциите, кой сглоби поредната коалиция със задкулисни договорки и кой всъщност управлява България.

"Преди година и девет месеца ние зададохме въпроса КОЙ за едно скандално назначение и все още нямаме отговор на този въпрос, въпреки смяната на политическото управление на страната. Днес един министър подаде оставка заради възпрепятстваната смяна на компрометирани личности в сектора за сигурност. Въпросите станаха прекалено много“, казват от неформалната организация в своя позиция, разпространена в сряда.

"Ние сме тук и сме готови за активна дейност.И никакви проверки няма да ни спрат", припомнят от Протестна мрежа. 

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?