Протест в подкрепа на професорката от УНСС “написала не един учебник, прочела не една книга“

Протест в подкрепа на професорката от УНСС “написала не един учебник, прочела не една книга“

Студенти отново подготвят протест в защита на професорката от УНСС Соня Докова, която напусна университета след разкритие, че пуска студенти с празни изпитни листове.

Скандалът избухна миналата седмица, когато студент разказа във Фейсбук, че по време на изпит по "Геоикономика и регионално развитие" проф. Докова предложила да напише тройки на студенти, предали бели листове. В резултат Докова напусна, издалият я студент беше предложен за наказание “последно предупреждение за изключване“, а една част от студентите подкрепиха тезата на ръководството на УНСС, че с разгласяването на скандала се уронва престижа на висшето училище и се обявиха в подкрепа на преподавателката.

Създаденото във Фейсбук събитие “Протест в подкрепа на Соня Докова“, планирано за 21 юни,обаче се радва на слаб интерес, като засега 18 души са заявили, че ще отидат, а 28 са декларирали интерес към него.

Коментарите под съобщението са предимно подигравателни и дори осмиващи авторите му, подкрепящи скандалната преподавателка. “На всеки явил се, тройка по милост“, “Взема ли се изпит с това събитие“ и “Хващам се на бас, че от 17-те "отиващи" на събитиетo, 16 минимум трябва да карат наново изпита, ако не възстановят професорката на позицията ѝ“, са част от коментарите.

Някои обръщат внимание, че поканата за събитието съдържа правописни грешки и откровени абсурди като това, че Докова е определена като “един от най-начетените преподаватели в УНСС. Написала не един учебник, прочела не една книга, научила не една световна публикация“.

След избухването на скандала проф. Докова, която е в пенсионна възраст, веднага подаде оставка, за да не я накажат и да няма финансови санкции.

Тя прокълна студента, който разкри преподавателските ѝ методи, заявявайки в неделя пред Нова тв: "Смятам, че него Бог ще го накаже". Тя призна като единствена своя вина това, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея.

Ето и оригиналния призив за протеста без редакция:


ЗДРАВЕЙТЕ!!!! :) :) :)
КОЛЕГИ, КОЛЕЖКИ, ПРИЯТЕЛИ И БЛИЗКИ.
Проф. СОНЯ ПЕТРОВА ДОКОВА е преподавател с 40-годишен стаж. Горд ръководител на катедра "Регионално развитие". Избрана за член на Съвета по регионална политика към МРРБ. Признавам Соня Докова за един от най-начетените преподаватели в УНСС. Написала не един учебник, прочела не една книга, научила не една световна публикаця.
И МИЛИ КОЛЕГИ, както НИЕ сме погнусени от това нещо, от този вид ИЗВЕСТНОСТ на Кезим Медев, така НИЕ да бъдем единни и да кажем "ДА" на връщането на проф. СОНЯ ДОКОВА!!!!
И да попитаме пред Университета за Национално и световно стопанство "ЗАЩО" Кезим Медев е все още член на съвета в УНСС при оронване престижа на университета!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ, ДАНО СТЕ СЕ СЪБУДИЛИ!

Споделяне
Още от България