Протест в подкрепа на професорката от УНСС “написала не един учебник, прочела не една книга“

Протест в подкрепа на професорката от УНСС “написала не един учебник, прочела не една книга“

Студенти отново подготвят протест в защита на професорката от УНСС Соня Докова, която напусна университета след разкритие, че пуска студенти с празни изпитни листове.

Скандалът избухна миналата седмица, когато студент разказа във Фейсбук, че по време на изпит по "Геоикономика и регионално развитие" проф. Докова предложила да напише тройки на студенти, предали бели листове. В резултат Докова напусна, издалият я студент беше предложен за наказание “последно предупреждение за изключване“, а една част от студентите подкрепиха тезата на ръководството на УНСС, че с разгласяването на скандала се уронва престижа на висшето училище и се обявиха в подкрепа на преподавателката.

Създаденото във Фейсбук събитие “Протест в подкрепа на Соня Докова“, планирано за 21 юни,обаче се радва на слаб интерес, като засега 18 души са заявили, че ще отидат, а 28 са декларирали интерес към него.

Коментарите под съобщението са предимно подигравателни и дори осмиващи авторите му, подкрепящи скандалната преподавателка. “На всеки явил се, тройка по милост“, “Взема ли се изпит с това събитие“ и “Хващам се на бас, че от 17-те "отиващи" на събитиетo, 16 минимум трябва да карат наново изпита, ако не възстановят професорката на позицията ѝ“, са част от коментарите.

Някои обръщат внимание, че поканата за събитието съдържа правописни грешки и откровени абсурди като това, че Докова е определена като “един от най-начетените преподаватели в УНСС. Написала не един учебник, прочела не една книга, научила не една световна публикация“.

След избухването на скандала проф. Докова, която е в пенсионна възраст, веднага подаде оставка, за да не я накажат и да няма финансови санкции.

Тя прокълна студента, който разкри преподавателските ѝ методи, заявявайки в неделя пред Нова тв: "Смятам, че него Бог ще го накаже". Тя призна като единствена своя вина това, че е допуснала до изпит студента Кезим Медев, подал оплакването срещу нея.

Ето и оригиналния призив за протеста без редакция:


ЗДРАВЕЙТЕ!!!! :) :) :)
КОЛЕГИ, КОЛЕЖКИ, ПРИЯТЕЛИ И БЛИЗКИ.
Проф. СОНЯ ПЕТРОВА ДОКОВА е преподавател с 40-годишен стаж. Горд ръководител на катедра "Регионално развитие". Избрана за член на Съвета по регионална политика към МРРБ. Признавам Соня Докова за един от най-начетените преподаватели в УНСС. Написала не един учебник, прочела не една книга, научила не една световна публикаця.
И МИЛИ КОЛЕГИ, както НИЕ сме погнусени от това нещо, от този вид ИЗВЕСТНОСТ на Кезим Медев, така НИЕ да бъдем единни и да кажем "ДА" на връщането на проф. СОНЯ ДОКОВА!!!!
И да попитаме пред Университета за Национално и световно стопанство "ЗАЩО" Кезим Медев е все още член на съвета в УНСС при оронване престижа на университета!!!
БЛАГОДАРЯ ВИ КОЛЕГИ, ДАНО СТЕ СЕ СЪБУДИЛИ!

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?